OVER ONS

Ruitersportcentrum de Roosberg is een veelzijdige manege waar u terecht kunt voor paardrijlessen, rijbakverhuur, pension, feesten of wedstrijden. Jong of oud, beginner of gevorderde: iedereen is welkom! Alles staat bij ons in het teken van een fijne band tussen paard en mens.

Wilt u graag leren paardrijden, of bent u op zoek voor een mooie stalling voor uw paard? Dan bent u bij ons aan het goede adres! Wij bieden privélessen en groepslessen aan voor zowel beginners als gevorderden. Ook hebben we aparte springlessen en kleuterlessen.

In ons pension kunt u kiezen uit zowel zelfservice als full service stalling.

Heeft u vragen of bent u op zoek naar meer informatie? Neem dan contact met ons op!

ONS PAARDEN TEAM

Onderstaand stellen wij u graag voor onze paarden. Als u op een foto klikt treft u daar meer informatie aan.

Amaretto

Ruin

Amaretto heeft in het verleden diverse internationale wedstrijden gesprongen. In de lessen is Ameretto erg fanatiek en heeft hij er veel zin in, daarom loopt Amaretto ook alleen mee in de gevorderde lessen.

Cosmo

Ruin

Cosmo is geliefd bij veel mensen, maar ook Cosmo is erg fanatiek en kan alleen gereden worden door de gevorderde ruiter.

Appie

Ruin

Appie moest in het begin een beetje wennen bij ons, maar ondertussen is hij al gewend en uitgegroeid tot een echte allemansvriend. Voor zowel de gevorderde als beginnende ruiter is Appie in te zetten.

Teddy

Merry

Teddy is een echte grote vriendelijke reus. Ze loopt in de manege lessen mee met jong en oud, ondanks haar hoogte rijdt teddy zelfs wel eens beginners lessen mee. Ze is een echte knuffelkont dus vergeet niet wanneer je langs teddy loopt even haar hoofdje te kriebelen want dat vind ze namelijk het fijnste wat er is. Teddy heeft in het verleden altijd hoog gedressuurd.

Allez Lascanoux

Ruin

Allez is een 9 jarige ruin en in de manege lessen ook een favoriet van velen, Allez is een heel fijn paard waar je alle kanten mee op kan, en altijd bereid hard voor je te werken.

George

Ruin

George heeft voorheen al veel lessen gelopen op een andere manege. George is beleerd voor de kar en ook nog eens een enorme knuffelkont.

Brownie

Merrie

Brownie, is in de manegelessen een heel braaf paard in haar stalletje vind ze alles erg spannend en moet je rustig met haar omgaan.

ONS PONY TEAM

Onderstaand stellen wij u graag voor onze pony’s. Als u op een foto klikt treft u daar meer informatie aan.

Stippel

Ruin

Stippel is een echte eyecatcher, eigenlijk heet Stippel Babieca, maar stippel past veel beter bij hem. In de les zet stippel ook altijd zijn beste beentje voor, maar hij kan soms ook een beetje ondeugend zijn. Vroeger heeft stippel net als George voor het karretje gelopen. Zijn beste vriendje is Seppe.

Seppe

Ruin

Seppe heeft voorheen ook al lessen gelopen bij een andere manege. Seppe is net als tinkerbel een super brave pony die geen stap verkeerd zet, behalve als hij alleen mee moet lopen in een privelesje dan wilt hij je nog wel is foppen en gaat hij stil staan. Seppe zijn beste vriedje is Stippel.

Pumba

Merrie

Pumba is een echte kinderpony en zet altijd haar beste beentje voor. Pumba’s grootste hobby is eten.

Pablo

Ruin

Pablo is in de lessen heel lief, maar soms ook een beetje ondeugend en wilt hij wel is proberen in de billen van Seppe te bijten. Verder is Pablo een echte schat en houdt hij ook van knuffelen en aandacht

Dolce

Merrie

Dolce is een brave d pony. Ze is nog erg vlug en loopt daarom nu alleen nog mee in de gevorderde lessen, Dolce houdt vooral erg van springen.

Tinkerbell

Merrie

Tinkerbell is een hele brave pony die nooit een stap verkeerd zal zetten, en is bij veel ook een favoriet. Tinkerbel loopt in de lessen altijd voorop en doet ook graag een sprongetje.

Farrabella

Merrie

Farabella is de kleinste die meeloopt in de lessen, zij is een merrie en een professionele stal ontsnapper. Farabella gedraagt zich graag als diva en knabbelt daarbij graag aan broeken, ritsen en mouwen.

Mw. Crocker

Merrie

Peaky Blinder

Ruin

Honesto

Ruin

VEELGESTELDE VRAGEN

Zal het ruitersportcentrum 10 jaar worden geëxploiteerd en dan alles worden afgebroken?

Nee, in geen geval is dat waar. Wij hopen dat er nog vele decennia gebruik kan worden gemaakt.

De selfservice gaat helemaal verdwijnen?

Nee, zelfservice zal altijd beschikbaar blijven op ons ruitersportcentrum.

Gaan wij zoveel verbouwen dat klanten hier last van hebben en niet kunnen rijden?

Bij elke verandering zullen wij zorgen voor minimaal overlast en rekening houden met paard en ruiter.

Zijn er nog stallen vrij?

We hebben nog een aantal stallen vrij, selfservice en vol pension.

Worden er al lessen gegeven?

Ja, 6 dagen per week worden er al verschillende lessen gegeven. Interesse? Neem contact op voor een proefles.

Komt er een nieuwe binnenpiste?

Wij willen geen loze beloften doen. Huidige status is dat we in gesprek zijn met de Gemeente waar wij streven een hal te mogen bouwen voor een nieuwe binnenpiste.